Natalna karta kao otisak prsta

Kristaloterapeut pri odabiru kristala prati opšta pravila kristaloterapije ali mora da prati i svoju intuiciju što prema Jeleninim rečima nije uvek lako: "Ponekada ste neraspoloženi, vidici su vam suženi a treba da pomognete osobi koja je pred vama. Treba da joj se posvetite i pažljivo odaberete kombinaciju kristala koja će u datom trenutku učiniti najbolje za tu osobu." U potrazi za odgovorom Jeleni se nametnula ideja da bi odlično rešenje bila kombinacija astrologije i kristaloterapije i to tako što natalna karta omogućava uvid u jedinstvenu energetsku strukturu svakog čoveka. U saradnji sa timom astrologa, klijentu se prvo izrađuje natalna karta koja služi kao precizan kosmički vodič kroz našu ličnost i splet energetskih čvorova i mogućnosti. "Natalna karta je kao otisak prsta, ne postoje dve iste." kaže Jelena. "Natalna karta je odličan pokazatelj i za životni period u kome se nalazimo. Ponekad ljudi osećaju da nešto treba da urade a nije povoljan period za tako nešto i tu

Natalna karta kao otisak prsta

U ovom procesu kristaloterapije najvažnije jeste što je natalna karta vodič koji kristaloterapeutu omogućava uvid u potencijale klijenta i njegove stvarne potrebe. Ponekada nas određeni aspekt u natalnoj karti ili kombinacija planeta sprečavaju da se realizujemo i udahnemo punim plućima a kristali nam baš tu pružaju neophodnu podršku.

"Prvi korak je da se osoba prvo izbalansira, a zatim se ide dalje sloj po sloj. Važno nam je i da znamo koja kombinacija kristala je ranije korišćena kako ne bismo napravili neku štetu jer je na primer crni turmalin odličan za energetsku zaštitu ali nekim ljudima jednostavno ne prija i ne treba da ga koriste i to baš zbog specifičnih položaja planeta u natalnoj karti koje potenciraju neke osobine", kaže Jelena.

Na taj način astrologija postaje uređen svet putokaza koji nam jasno ukazuju koje aspekte ličnosti treba potencirati, a koje umiriti. Svaka kombinacija planeta i kuća nam omogućava da se uz pomoć kristala i njihovog pravilnog kombinovanja svakoj osobi pristupi marljivo i bez mogućnosti greške.

Kristali su kao i planete poseduju moć balansiranja i privlačenja. Kao i kod drugih holističkih pristupa, postoji veliki broj kombinacija kojima se može delovati na apsolutno najrazličitije moguće aspekte ličnosti, slojeve energetskih tela a preko njih i na fizičko telo.

Na primer, svetlo plavi kristali kao što su azurit, akvamarin, lapis lazuli, plavi aventurin, plavi kalcedon i neki drugi olakšavaju unutrašnju i spoljašnju komunikaciju a utiču i na pojačavanje volje, hrabrosti i odlučnosti.

http://www.lovesensa.rs

Podeli na Facebook-u