Idealisti sa Neptunovom tajnom

Osmi kamen Sunca. Tajni planovi, spletke, prevare, kradje. Osecanja jedne ribe su bezgranicna.

Idealisti sa Neptunovom tajnom

Od 20. februara do 20. marta rađaju se pripadnici sazvežđa Riba, koje je ujedno i poslednja na krugu Zodijaka (prostire 330-og do 360-og stepena).

Vladar znaka je Neptun, osmi “kamen” od Sunca. Neptun predstavlja sve što je beskonačno. Tajni planovi, spletke, smicalice, iluzije, prevare, obmane, krađe - sve je to vezano za ovu planetu. Ljudi koji su idealisti, pa stoga i skloni iluzijama, predstavljeni su Neptunom, kao i koji su okrenuti religiji, molitvama, meditaciji i svemu što teži uzvišenom emotivno-duhovnom iskustvu, a sa suvladarem Jupiterom dobijamo potpuno intelektualno-duhovnu kombinaciju. Zanimljivo je da je znak prepoznavanja među prvim hrišćanima bila upravo - riba.

Osećanja su im bez kraja, emotivni su, osetljivi i saosećajni. Sve im je u vizijama i u bojama. Komplikovani su, mnogo govore, ali sa logikom nisu baš u dobrim odnosima. Imaju malo samopouzdanja, pa ih zbog toga drugi lako “preskoče”. Kada rade, prosto se zatrpaju, ali i isplivaju iz svake situacije. I kad je najgore oni “izrone”, kao ulje na vodi, i iz svake neprilike uglavnom izađu nepovređeni.

Na pitanja ne odgovaraju direktno, nego nekako “izokola”, pa to izgleda kao neko tiho blefiranje. Riba se često pretvara da je neosvojiva. Kada se rukuju, rade to nekako plašljivo, kao da se stide. Lako se oneraspolože, ali lako i praštaju. Podnose sve muke, ali očekuju i od drugih da podnose to isto, posebno kada se radi opasnim situacijama.

Uglavnom su nežnog zdravlja, a problemi koje imaju vezani su najčešće za noge i emocije. Cirkulacija im je slaba, što izaziva bledilo. Skloni su bolestima kojima je teško postaviti dijagnozu, a kao bolesnici su poslušni - jer se boje.

Kada na ulici vidite nekog ko ide nečujno, po strani, kao da je zamišljen, zakopčan je do grla, glave “uvučene” u okovratnik, gotovo sigurno se radi o Ribi. Lice im je uglavnom okruglo, pogled miran, nekako vodnjikav, a odlikuje ih velika ljubaznost kad vam se obraćaju.

Moraju naučiti da vladaju sobom, jer im je sudbina takva da se mnogo trude, ali nekako posustanu pre kraja. Život im nekako “pobegne” i nade ostanu neispunjene. Ako nađu odgovarajuće zvanje potpuno se predaju poslu. Ribe se opijaju romantikom, a razbole se na ružnu reč. Žele da budu zavedene, a beže od zavodnika. No, zato su neotporna na “tiha” udvaranja.

Muškarac Riba – strastven i neveran

Ovaj muškarac je strastven, ali vrlo nestabilan. Od njega sve možete očekivati: često donese neku odluku, a onda u poslednjem trenutku uradi drugačije. Ipak, pun je razumevanja i voli osećajne žene. A ženu idealizuje preko mere, pa za njega “njegova” žena postaje - bezgrešni anđeo.

Ljubav voli da izrazi kroz neki vid umetnosti i spada u onu kategoriju onih koi sviraju pod prozorom kao Romeo, nikad ne dolazi bez cveća i često piše pisma i pesme onoj u koju se zaljubi.

Mana mu je što nije veran i vrlo lako se zaljubljuje, a i ne voli da se ženi, jer ga stalno “vuku” izazovi i hteo bi, eto, sve da proba. Zove ga “zabranjeno voće” sa raznih grana. Ne poštuje ni zakletve ni dogovore, i katkad je sklon lažima.

To je rasipnik koji će potrošiti ne razmišljajući puno. Ako mu je do nečeg stalo žrtvovaće se do kraja, ali time rizikuje veliku tugu ako ne uspe.

Lako se uvredi i lako poseže za pićem.

Pošto je Neptun planeta tajni, sklon je tajnim vezama i skrivenim sastancima i to sa udatim ili zauzetim ženama. Nema puno moralnih dilema.

Za prijatelje često bira one odbačene, kojima treba pomoć. U prijatelje imaju poverenje, a ako ih povredite, veoma su razočarani. Često mešaju prijateljstvo i ljubav i tu nema jasnih granica. Slobodno im se možete poveriti, jer su Ribe znak ćutanja i tajni.

Spadaju u neverovatnu vrstu koja druge može voleti više nego sebe.

Ko ima roditelje u ovom znaku, zna šta je roditeljska ljubav i toplina. I pre vas znaju da vam je potrebna pomoć i potpuno vam se posvećuju. Ovo, doduše, može zasmetati kada dete odraste, pa preterana pažnja postane opterećenje.

Žena Riba – senzualna zavodnica

Neptun ženi Ribi daje lepotu, ženstvenost, senzualnost i duboka osećanja.

Uvek proživljava ono šta drugi osećaju, a često je u stanju da vidi i ono što drugi ne mogu, tako da lako predviđa događaje.

Ponekad deluje kao Alisa u zemlji čuda, kao da je zalutala u ovaj svet, a muškarce privlači svojom tajanstvenošću i nežnošću. Stalno joj je potrebno uveravanje da je voljena, a zauzvrat pruža ono o čemu muškarac samo sanja, jer, ako među znacima neko stvarno ume sebe da da, onda su to definitivno Ribe.

Ona živi negde između snova i stvarnosti, i nije je uopšte lako shvatiti i ući joj u dušu. Morate biti hipersenzitivni za tako nešto.

Ne voli buku i svađu, ali zato voli bučnu muziku, posebno ako je naglašen Mars.

Često njen bespomoćni izgled navodi druge da prosto požele da je zaštite.

Ako joj je potrebna pomoć omuškarca, neće oklevati da ga zavede, a u umetnosti zavođenja je neprevaziđena. Ko, uostalom bolje zavodi od Neptuna? Često se dešava da naleti na pogrešnog, a ako i nađe pravog, nekakav unutrašnji zov vuče je u paralelne veze.

Obično bira nežne muškarce, jer se pored njih oseća najsigurnije, ali njena dubina, kao more, vuče je ka kakvom gusaru i razbojniku. Nepopravljivi je sanjar koji često pomeša dva sveta: stvarni i - onaj sa one strane ogledala.

Ukoliko se vaše fantazije usaglase sa njenim, vrlo brzo saznaćete šta je raj.

Ako hoćete da je zavedete, budite nežni, pričajte o lepim i mističnim stvarima, bajke i legende. Pričajte joj, recimo, o prošlim životima, pogotovo dok šetate obalom, još ako je morska... Biće sigurno vaša.

Ako hoćete da raskinete, to će ići već malo teže. One ne vole rastanke. Ali, ako baš želite da to učinite, počnite da je zanemarujete u društvu, prekidajte je u priči, ismevajte je, svađajte se, prestanite da joj delite komplimente, vičite na nju, zaboravite na romantiku...

Dete Riba – stanovnik zemlje snova

Ova deca kao da su došla iz zemlje snova, a krila im ostala negde na putu do porodilišta. Od malih nogu zainteresovani su za fantazije i fantastične priče, i sve ono čemu se drugi čude oni prihvataju kao realno.

Vole da spavaju, ali ne noću, već danju. Traže puno pažnje i razumevanja, a, s obzirom da su nekako nesigurni, uvek će tražiti da ga ohrabrite, i u roditeljima će uvek gledati zaštitnike i spasitelje.

Vole da crtaju i često ih možete videti kako sami u sobi satima crtaju neverovatne stvari. Mašta im je neograničena.

Prilagodljivi su kao kameleoni, ali problem nastaje kad ne uspeju da razdvoje svetove, tj. stvarnost i maštu. Njihov idol je Hari Poter.

Nisu agresivni ni zli, ali naivni jesu. Ne kriju kad vole.

Kao i svim Ribama, stopala su problematična i skloni su povredama.

Dete Ribu forsirajte da se bavi sportom koji ima veze sa vodom.

Zanimljivo je da su često deca sveštenika rođena upravo u znaku Riba.

Po dekadama

Ribe prve dekade, rođene od 20. 2. do 1. 3, često se upletu u mrežu svojih neostvarenih želja. Imaju jak dar da sve oko sebe učine srećnima, mada su sami često nezadovoljni svetom oko sebe. Delikatni su, pažljivi i prijatni u komunikaciji, sa jedne strane, a njihovo “naličje” je samoljubivost, krutost i ironija. Ideal im je da budu okruženi samo onim što im je neophodno. Da bi uspeli u životu moraju da osećaju toplinu doma i kada nisu u njemu. Ako kombinuju ljubičastu boju sa belom, sile sudbine biće na njihovoj strani.

U drugoj dekadi, od 2. 3. do 11. 3. rađaju se oni koji maštaju o slavi i uvek su željni priznanja, pohvala i nagrada.Vrlo često postaju uspešni i ističu se kao primer. To su deca mašte, magije, tišine i osećaja. Uvek pronalaze svoje mesto pod suncem. Tamnozelena u kombinaciji sa svetloljubičastom pomoći će im da ovladaju kosmičkim vibracijama.

“Konkretne” Ribe rađaju se u trećoj dekadi, od 12. 3. do 20. 3. Vešto umeju da manipulišu ljudima, a za osobu koja im obezbedi materijalnu sigurnost ove Ribe su u stanju da podnesu bilo kakvu žrtvu. Ako kombinuju ljubičastoplavo sa ljubičastocrvenim, unutrašnja rezonancija duše sa univerzumom omoguće im samorealizaciju.

Podznak

Mnogo toga u životu određuje podznak, odnosno ascendent. Ukoliko vam je Sunce u Ribama, evo šta govori vaš podznak:

Ribe asc. Ovan - Ne umeju da spoje kraj sa krajem i vrlo su neusaglašeni. Vole žarke boje neba i mora.

Ribe asc. Bik - Miran je, gostoprimljiv i sklon piću. Voli crkvu i tradiciju i uvek je pod nekim impresijama.

Ribe asc. Blizanac - Nežan je i povodljiv. Ne ceni položaj. To su oni što pišu pisma i pesme. Čest problem im je otežano disanje.

Ribe asc. Rak - Previše su osetljivi i često robuju tradiciji. Imaju naglašene telepatske sklonosti. Usprešniji su u inostranstvu nego “kod kuće”.

Ribe asc. Lav - Bore se da dokažu svoju vrednost. Često nasleđuju bračnog druga. Darežljivi su i hrabri.

Ribe asc. Devica - Finih manira i nikad ne podižu glas. Stidljivi su, mnogo oklevaju i puni su nerazumnih nada. Muškarci su obično papučari.

Ribe asc. Vaga - Mahom su nervozni i osetljivi na sve i svašta. Nenametljivi su.

Ribe asc. Škorpija - Tamnog tena, privlačni i zavodnici. Osetljivi su jedino na - barometar.

Ribe asc. Strelac - Diplomate koji usaglašavaju suprotnosti i praštaju u interesu mira. To su oni koji vraćaju ukradene stvari.

Ribe asc Jarac - Vezani su za rođake i komšije, konzervativni i zapušteni.

Ribe asc. Vodolija - Mirno i lepo govori. Naizgled pasivan, ali sposoban za sve.

Ribe asc. Ribe - Ne drži do dostojanstva i oslanja se na tuđe mišljenje. Sebe potcenjuje, a ističe druge. Popustljiv.

Ribe i ostali znaci

Ribe i Ovan

Ovan je dominantan, što Ribama odgovara. U spavaćoj sobi mogu se složiti, ali za dužu vezu potrebno je puno takta, naročito od strane Ovna.

Ribe i Bik

Velika šansa i za vezu i za brak. Oba znaka su čulna i osećajna, pa se veoma dobro dopunjavaju. Savršeno se slažu.

Ribe i Blizanci

Blizanci su previše promenljivi da bi se osećajne Ribe uz njih osećale sigurno. Ne preporučuje se ozbiljna veza. Suviše su različiti.

Ribe i Rak

Dupla voda - previše emocija, ali mogu se uskladiti. Ima šanse za njih, mada je ovo prilično komplikovana kombinacija.

Ribe i Lav

Voda i vatra teško se mogu složiti. Kratkotrajna veza je moguća, ali brak će verovatno biti neuspešan.

Ribe i Devica

Devica je prilično rezervisana i opire se preteranim zahtevima Riba. Devica je racionalna i logična, a Riba živi u fantazijama. Neuspela veza, a brak sa malo radosti.

Ribe i Vaga

Ni jedan ni drugi znak ne voli naročito da radi, a traže luksuz. Oboje su neodlučni, pa se jedva nešto mogu dogovoriti. Teško će ostati zajedno.

Ribe i Škorpija

Kao ljubavnici mogu se savršeno složiti. Imaju vrlo slična interesovanja, pa bi trebalo da se što pre venčaju. Uspešna veza, a i brak.

Riba i Strelac

Zavisna Riba teško će se uklopiti u Strelčevu avanturističku i neodgovornu prirodu. Strelac će provocirati Ribu, a ona će to teško podnositi. Brak se može završiti pre nego što i počne.

Riba i Jarac

Nesuglasica će biti, ali Jarac pruža Ribama ono što im je jako bitno, a to je sigurnost. Jarac je možda malo hladan, ali ipak mogu biti dobar par.

Riba i Vodolija

Oboje su vrlo maštoviti, a to je stimulišuće. Ipak, Vodolija ne podnosi preterano vezivanje koje nameće Riba. Pre ili kasnije doći će do sukoba.

Ribe i Ribe

Dve Ribe se savršeno razumeju i jedna drugoj ispunjavaju želje. Ipak, veza je konfuzna, jer nema realnosti. Jedna drugu varaju, iako se vole. Teško prekidaju vezu, koja je najčešće sudbinska.

Astrosaveznici

Boja ovog znaka i vladara Neptuna je ljubičasta, a to je nestabilna boja unutrašnjih kontrodikcija i mraka, misterije, melanholije, čudnih uticaja, kajanja, strpljenja i svetosti. Ljubičasta je duboka boja fascinacije i magije, natprirodnog, mističnog i nerazumljivog. Ona ima nesvakidašnji i dubok uticaj na psihu.

Cveće Riba je ljiljan, koji je, po priči, stvoren da nam život učini lepšim. Najlepše cveta tokom noći, kada mu niko ne narušava mir. Takve su i Ribe - koje najbolje rade upravo noću, kada oko njih zavlada carstvo tišine. Naravno, u simbole Riba spada i školjka.

Kamen ovog znaka je ljubičasti ametist, koji ih čuva od pijanstva i omogućava im uvek bistru glavu. Kožu čini nežnom i glatkom: prstenom sa okruglim ametistom treba nežno masirati lice jednom dnevno i postiže se efekat najkvalitetnijih krema.

Tu je još i smaragd, koji omogućava disciplinovanost i sabranost. Ovaj kamen pojačava odgovornost i postizanje dobrih rezultata.

Napisao Milan Šašić

Podeli na Facebook-u

ključne reči: neptun ribe horoskop vodolija