Vage, Škorpije i Strelčevi - racionalni i praktični

Astrolozi smatraju melanholike one znakove koji zrace energijom preko Saturna i Merkura rodjeni od jeseni ili ako je vaš podznak (Mesec i Sunce) u nekom od zemljanih znakova – Biku, Devici ili Jarcu...

Vage, Škorpije i Strelčevi - racionalni i praktični

Zemlja je dominantna odrednica melanholičnog temperamenta. Hladna je i suva, pripada joj jesen. "Melaina hole" je starogrčki naziv za "crnu žuč", po čemu je ovaj temperament dobio ime. Crna žuč je neophodna u procesu izgradnje kostiju, zuba i svih čvrstih vezivnih tkiva u telu. Ima funkciju zgrušavanja krvi i upravlja metabolizmom minerala u telu. Njen glavni organ je slezina, gde se skladišti zaliha crne žuči.

Melanholik je introvertan i promenljivog je raspoloženja. Oslanja se na svoj moćan analitički um, promišljen je, racionalan i praktičan. Vrlo je efikasan i pouzdan, usmeren na detalje. Može biti usmeren na materijalno, hirovit je, ali i nervozan. Nije posebno društven, može biti pesimističan... Melanholik najčešće ima vitko i koščato telo. Mišići su čvrsti, ali vrlo ukočeni.

Imunitet mu je slab, cirkulacija spora, apetit slab; mogu ga mučiti anemija, anoreksija, dehidracija, neuromuskularni poremećaji, problemi s kostima i kičmom. Štitna žlezda melanholika može biti osetljiva na stres. Teskoban je, može imati vrtoglavice i patiti od nesanice. Česte su promene raspoloženja. Slabo podnosi bolove.

Melanholik treba da ima redovne obroke i posebno da pazi na unos minerala i vitamina. Treba da jede hranu koja zagrava telo - snažne začine poput čilija, kurkume ili belog luka, meso, jaja, puno voća i orašastih plodova.

Pirinač, raznovrsna ulja i ghee popraviće mu raspoloženje. Za očuvanje ravnoteže važne su masaže i tretmani lekovitim blatom. Za mentalnu ravnotežu melanholik treba da se uključi u grupne aktivnosti, posebno sportske.

Senka Ljubić

Podeli na Facebook-u

ključne reči: horoskop vaga strelac skorpija