Jarčevi, Vodolije i Ribe - smireni, suzdržani i vrlo strpljivi

Astroloski flegmatici kako ih neki astrolozi nazivaju Jarcevi Vodolije i ribe, smireni i suzdrzani ponekad sramezljivi i vrlo strpljivi. Sporog su metabolizma i fizicka aktivnost im je jako valzna za dobro zdravlje.

Jarčevi, Vodolije i Ribe - smireni, suzdržani i vrlo strpljivi

U astrologiji flegmatični temperament odražava energije Meseca i Venere. Naglašen flegmatični temperament imate ako ste rođeni u nekom od zimskih znakova, Jarcu, Vodoliji ili Ribama, te ako je vaš podznak (Mesec i Sunce) u nekom od vodenih znakova, Raku, Škorpiji ili Ribama...

Voda je dominantna odrednica flegmatičnog temperamenta. Hladna je i vlažna, pripada joj zima. Flegmatik je najhladniji i najpasivniji temperament. "Flegma" je starogrčka reč koja znači "sluz", što kao glavni životni sok podrazumeva limfu, plazmu, sluzi koje podmazuju, vlaže, hrane, štite i pročišćavaju organizam. Vene i limfni kanali najvažniji su organi koji prenose hranu i eliminišu otpadne materije.

Flegmatik je smiren i suzdržan, ponekad sramežljiv i vrlo strpljiv. Introvertiran je, ali stabilnog raspoloženja. Dobronamernost i ljubazno ponašanje izvire iz sposobnosti saosećanja. Osećajnost, produhovljenost i predanost čine ga odanim prijateljem i partnerom. Telo mu može biti čvrste građe, ali mekih mišića. Metabolizam flegmatika je usporen, kao i probava.

Sklon je nakupljanju sluzi i vode u telu. Zbog sporog metabolizma, flegmatik se lako goji, a može imati i tegobe s limfom, upalama žlezda, nakupljanjem celulita i opstipacijom. Može ga mučiti reuma i hronični umor. Cirkulacija mu može biti vrlo slaba, a često je sklon i prehladama. Bolna tačka je i sklonost depresiji.

Flegmatik u ishrani treba da izbegava mlečne proizvode, pšenicu i slatkiše koji povećavaju količinu sluzi u telu. Posebno je važno da zimi jede hranu koja greje, meso, jaja, korenasto povrće, orašaste plodove, suvo voće i jače začinjenu hranu. Flegmatik se leči vodom, pa će ravnotežu održati redovitim plivanjem i SPA tretmanima.

Za zdravlje mu je jako važna fizička aktivnost. Dovoljno je i redovno hodanje; još je bolje trčanje i svi oblici fizičke aktivnosti. Za održavanje ravnoteže pomaže mu i aktivniji društveni život, posebno u zimskim mesecima kada je najskloniji depresiji.

Senka Ljubić

http://www.lovesensa.rs/

Podeli na Facebook-u