Mesec u znaku Bika

Bik uvek predstavlja plodnu zemlju, brda, pašnjake i sl. Neretko se Mesec u znaku Bika može naći kod ljudi koji potiču iz zemljoradničke porodice (bar dedovi ili bake). Mesec predstavlja i jezera, pa u Biku i jezero pored kuće u brdima pored pašnjaka.

Mesec u znaku Bika

E sad zamislite i kućicu na Zlatiboru, pored ledenog jezera, sa sad već “mrtvim pašnjacima”, pored Crnog Rzava (reka), pa vi u toj kućici pored uljanog radijatora. Pa pogledom sečete već zavejane proplanke, posmatrajući sa prozora terase, negde iz kuhinje.

Pa zamislite sa Šćepan Polja (opet polje Bik) iz Crne Gore, Drinu (reka) kako juriša, onako hladna i divlja, kroz Bosnu, preko tri hidroelektrane (hidro Mesec, elektrana Vodolija), sve dok se ne ulije u Savu, blizu Sremske Rače.

Mesec u Biku je i kuća na “Zelenom ostrvu” (Irska), pa i kuća na Kipru, pa i dobar gulaš u Madjarskoj, pa i zemljište u Paragvaju, pa i “država breskvi” Džordžija.

Da se vratimo na temu. Mesec u Biku ne može da zamisli dan u jurišu. Bik je trom i lenj. Ali grli najtoplije na svetu, pa voli da vas gleda dok ručkate, pa bliske osobe prvo poljubi u obraz već na vratima kuće. Opet kuća? Bik je i svaka saksija (u stanu ili kući) na terasi puna cveća, svaka travka zelenila ispred kuće, svaka bašta koja se poliva na proleće, svaka banka u blizini kuće, pa i salaš u sred Vojvodine, pa palačinka sa eurokremom, plazmom i orasima. I zagrljaj deteta na sred trpezarije.

Bik predstavlja i prvi poljubac u proleće, pa prvu kafu sa mnogo šećera u rane sate, pa dobar i skup restoran na Banovom, Petlovom ili već kom brdu. Bik predstavlja i parče torte u parku na travi, jer Bik voli prirodu i bez nje ne može.

Mesec u Biku traži emocionalnu ali i finansijsku sigurnost. Kažem sigurnost, ne pare! Ali bez istih, nema ni osmeha, jer nema ni mira i ležernosti u svakodnevnom hedonizmu. Mesec u Biku teži gradu, ali u mirnoj ulici, punoj drvoreda, u blizini parka, banke, restorana.

Mesec u Biku zrači emocionalnom stabilnošću, pa ne voli dag a požurujete. Lako probudi simpatije drugih ljudi, za koje se sporo ali čvrsto i vezuje. Teško podnosi gubitak svih dragih osoba. Nekada odličan u kuvar, nekada najbolji konzument, ali uvek HEDONISTA.

Jovana Lučić Gajić http://jovanalg-astrology.com/

Podeli na Facebook-u