Merkurova Jantra

 Merkurova Jantra

Mantra: Om namo bhagavate buda-devaja

Merkur je simbol pokreta, dinamike i učenja. Signifikator za intelekt, govor i komunikaciju. Od njega zavisi dali učimo lako, brzo, na koji način se znanje usvaja, kako se pamti. Pa ako je recimo u znaku Jarca osoba je temeljna, ali spora. Mora se više puta vraćati na ono što uči a rečenica:,,Ponavljanje je majka znanja,, odnosi se baš na poziciju Merkura koji je u Jarcu ili aspektu sa Saturnom.

Kao glasnik Bogova on spaja više svetove sa nižim a vezuje se za grlenu čakru koja jeste veza između tela i glave. Preko pozicije Merkura vidi se način pisanja, kako i o čemu osoba priča. Sve ono što se radi rukama (ručni radovi, zanatske veštine) Šta čita, kakva je literatura interesuje. Utiče na način razmišljanja, na odluke koje se donose. Kada je povezan sa 6 poljem i znakom Device tada se odnosi na praktično znanje a kada je povezan sa serijom 3 i znakom Blizanca onda se odnosi na prenošenje informacije. Pokazaće način na koji neko vozi. Signifikator je dece, mladih ljudi, braće i sestara. Takođe i kraćih putovanja, trgovine

Na telu vlada disajnim organima, nervima, rukama, čulom sluha...

Sreda je dan Merkura a njegova boja je žuta.

Ima uticaj na poslovne transakcije, ugovore, dogovore i veze.

U domu ima uticaj na sobu u kojoj se ukućani okupljaju, dnevnu sobu, hodnik, ulaz, terasu, dečju sobu. U većim objektima na ulazni hol, recepciju, zelene površine ispred objekta. Kancelariju, sef... Na pultove u radnjama i ugostiteljskim objektima.

Merkurova jantra se koristi ako želimo da negde putujemo, ako se selimo. Ako želimo da promenimo posao ili kada nešto oglašavamo. Kada treba da dođe do neke finansiske transakcije.

Neutrališe stresne situacije, smiruje nerve, utiče na učenje i pamćenje. Utiče na finansiske probleme, neutrališe dugove. Ova Jantra pomaže u slučajevima naglih i neočekivanih preokreta u životu, pogoršanja zdravlja bez nekog vidnog razloga, nesanice, mentalnih poteškoća. Pri prevarama, lažnim nadama i samodestruktivnim tendencijama.

Stimuliše razmenu informacija, komunikaciju, pisanje, učenje.

Korišćenje jantre dovodi do rešenja kada smo zapitani za nešto, kada smo nesigurni u odgovor, u put kojim treba ići. Kada imamo problem u kontaktu sa bližnjima, naročito sa decom. Ili kada imamo problem sa zdravljem, naročito sa nervima, grlom, plućima. Bolesti sluha (uši), receptori na koži.

Ako planiramo da jantru postavimo negde u kući onda neka to bude severni sektor doma, ili prostorije. Naročito ako je taj sektor blokiran teškim nameštajem, nema svetla, tu je ostava, skladište...

Korisna je trgovcima, učiteljima i učenicima, terapeutima, agencijama za posredovanje, menjačnicama, bankama, osiguravajućim društvima. Školama, vrtićima, domovima zdravlja...

I oniima koji u imaju oštećen Merkur, i seriju 3 u svojoj natalnoj karti.

Merkur je vezan za znak Blizanca i Device.

Kada postoji problem u učenju, kontaktima i komunikaciji korisno je popraviti odnos sa decom, rođacima i komšijama. Dok kod problema sa zdravljem treba popraviti odnos sa kolegama, ili biti odgovorniji prema svakodnevnim obavezama. Ono što je neophodno odraditi, neka se radi bez jadikovanja.

Kod većih problema sa zdravljem treba je postaviti u spavaću sobu ispod kreveta na severnu stranu.

Dok je Merkur u kazimi konjukciji sa Suncem moguće je da putem, meditacije, molitve u TO VREME rešite neki od ovih problema koji su gore navedeni, AKO IH IMATE.

OBZIROM DA JE MERKUR RETROGRADAN U OVOM PERIODU USPEŠNO MOŽETE REŠITI STARE PROBLEME, ONO ŠTO REŠAVATE VIŠE PUTA A NIKAKO DA POSTIGNETE REZULTATE.

Bilo bi dobro da gledate u jantru i da izgovarate mantru između 21:15 i 21:30 Ili je, jednostavno, držite u ovo vreme u ruci i vizuelizujte kako se vaši problemi rešavaju u njenom prisustvu.

KOPIRAJTE JE, ISECITE, ILI PREBACITE u folder My pictures u vašem računaru te je možete uvek koristiti kada vam je potrebna.

Ako imate posebne želje morate ih jasno definisati. Zapišite na pozadini jantre svoju želju i u ciklusu od jedne do druge kazimi konjukcije, UZ REDOVNU UPOTREBU JANTRE, vaša će se želja ostvariti.

Podeli na Facebook-u