Ime Koje Se Pamti

Ime Koje Se Pamti

Eleanor Roosevelt (11.10. 1884. - 7.11. 1962.) je američki aktivistica za ljudska prava i diplomat, poznata po tome što je bila supruga predsjednika SAD Franklina Delana Roosevelta.

Rođena je u bogatoj porodici ali je njena majka bila razočarana (Mesec kvinkus Asc) njome jer se nadala da će imati atraktivniju ćerku.

Venera koja predstavlja lepotu natusa je u znaku svog pada u kvadratu sa sa Plutonom…

Ipak, otac ju je obožavao (Sunce sekstil Asc) Nažalost bio je alkoholičar, Mars, vladar 4 u opoziciji sa Neptunom. U biografiji piše da je davao mnoga obećanja (Neptun) koja nije ispunjavao (Neptun kvadrat Jupiter, opozicija vladar 4, otac) Često je znao da je povede sa sobom u šetnju a onda bi je ostavljao ispred bara da ga čeka (Jupiter, vladar Asc sekstil Saturn/ čekati/ trigon Sunce /otac) dok se on ne napije.

Majka je umrla u njenoj osmoj godini od difterije (vladar 10, majka u Devici, bolest, kvadrat Pluton, smrtna) otac je otišao u instituiciju za mentalne poremećaja zbog zavisnosti (Neptun, vladar očeve 12 a njene 3 u opziciji sa vladar 4, otac)

Eleonor i njena braća otišli su da žive sa bakom po majci, majčina 10, njena 7. U 7 je Saturn, baka je bila vrlo stroga (Saturn) ali je decu veoma volela, Saturn trigon Sunce.

Dve godine kasnije i njen otac je umro...

Sa 15 godina baka ju je upisala na internat (Saturn sekstil Jupiter) u blizini Londona i tu se po prvi put u životu oseća prihvaćeno. Bila je veoma pametna (Merkur konjukcija Uran)

Sa 19 godina vratila se u Njujork i tada je upoznala dalekog rođaka, Ruzvelta Franklina. Direktivni vladar Asc dolazi na 18 stepen Device i pravi polusekstil sa Suncem (muž)

On je sa njom bio impresioniran...

Ubrzo se je angažovala u humanitarnim poslovima (Merkur/Uran) radeći sa imigrantima i siromašnim stanovnicima grada.

1905 se je udala sa 21 godinom. Direktivni Jupiter ulazi u sekstil sa natalnim Mesecom (dom, porodica) a u to vreme i rađa prvo dete…

Brak je bio turbulentan (Merkur, vladar 7 konjukcija Uran)

Njihov brak je bio krunisan sa šestoro dece, ali se Eleanor od Franklina skoro razvela nakon što je saznala za njegove vanbračne veze. Na kraju su zbog dece i Franklinove bolesti te političkih ambicija odlučili ostati u braku.

Kada je Franklin izabran za predsjednika, Eleanor Roosevelt je odlučila iskoristiti svoj položaj Prve dame da se aktivno uključi u politiku, i to s liberalnih pozicija. Zalagala se za prava američkih crnaca i njihovo pravno izjednačavanje s bijelcima,(Merkur/Uran trigon Neptun,obojeni) a za vrijeme drugog svjetskog rata se suprotstavila svom mužu kada je on naredio interniranje građana japanskog porijekla u logore. Merkur, vladar 7 preko dispozitora u kvadratu sa Plutonom…

Nakon smrti muža bila je aktivna u politici Demokratske stranke, a godine 1961. ju je predsjednik Kennedy imenovao za ambasadoricu SAD u UN.

Eleanor Roosevelt je bila poznata kao jedna od najboljih streličarki (Asc u Strelcu, Jupiter na Regulusu) svog vremena. O njenom životu, pogotovo privatnom, postoje razne legende, uključujući i njenu navodnu biseksualnost.

Liberalno nastrojeni Amerikanci i feministkinje je smatraju jednom od svojih najvećih ikona.

Bila je jedna od najcenjenijih žena u američkoj istoriji …

Već na prvi pogled uočava se snažna pozicija Jupitera, vladara Asc u konjukciji sa Regulusom ...

Konstelacija Lava je svakako simbol moći, statusa i cilja bilo čega …

Iz njene biografije smo već izveli zaključak da je ovo bila moćna i uticajna žena.

Takođe konstelacija Lava simboliše sve što je prvo i glavno a ona je sigurno bila i glavna i prva počevši od toga da je bila prva dama Amerike…

Saturn podržava Jupitera na ovoj poziciji te osoba sa godinama postaje moćnija i uticajnija. Ugroženost planete koja se nalazi na ovim zvezdama od strane Saturna ukazuje na onaj deo mita u kome Lav može biti ubijen u pećini što ovde sigurno nije slučaj.

Dok loša postavka od Marsa ili Plutona opisuje mogućnost povreda »sopstvenim oružjem«, a do toga dolazi ako osoba prekomerno demonstrira svoju snagu. Ugroženost od Neptuna svakako može ukazati na opasnost iza leđa, izdaju i slično.

Sunce u Vagi a u trigonu sa Saturnom neće demonstrirati moć u prekomernoj dozi ali su se neke njene ideje, ideali, nade, želje i prijateljstva bivali okrenuti protiv nje jer je vladar 11 u kvadratu sa vladarem Asc a iz 11 dolazi i Mars ... Neptun u kvinkusu sa Suncem sigurno da opisuje muža koji je izdao, varao i sl... A u kvadratu sa ovom pozicijom i Jupiterom na Regulusu.

Jupiter je i preko pozicije i dispozicije u dobrom aspektu sa Saturnom te ovde uočavamo koliko je to važno i koliko omogućava da osoba zadrži dobru poziciju u vremenu.

Saturn vlada ličnim vrednostima te je svakako rukovođena ispravnim ličnim vrednostima... Saturna dispozitor vodi na mesto egzaltacije i konjukciju sa Uranom te se može reći da se osoba rukovodi principima jedinstva, nepristrasnosti, slobode, nezavisnosti i kosmopolitizma. I u trigon sa Plutonom koji daje moć, transformaciju i metamorfozu.

Vrednosti kojima se rukovodi su već ispravne a preko dispozitora egzaltiraju i postaju moćne (Pluton) na širem planu...

Stoga se može reći da je sa ovakvom pozicijom pobeđivala sebe, prevazilazila sebe, stalno napredovala te ,,Herkul nije mogao da je pobedi... ,,

Dejstvo Regulusa je direktno srodno kombinaciji uticaja Jupitera i Marsa donoseći pobedu i uspeh, pa ukoliko su ove planete dobro postavljene, osoba postiže veliku uspeh.

Pogledaćempo i Sunce koje vlada Lavom ... U 10 je kući, sa Sč te mora težiti ka ličnom ostvarenju ali ego nije jak jer je Sunce u Vagi slabo... U dobrom aspektu sa Saturnom osobi daje lakoću u ostvarenju planova, naročito kroz vreme. Osoba je organizovana a želja za vladanjem je oslabljena jer dobijeno na kvalitetu kroz plemenitost i humanost ali i kroz inteligenciju koja je sjajna.

Regulus ima osobinu da osobu može da uzdigne daleko više od okoline u kojoj je rođena, naročito ako je na MC-u ili u konjunkciji sa vladarem Ascendenta.

Što je i bio slučaj u ovom primeru.

Regulus naročito naglašava uspeh u državnoj hijerahiji i često daje veze sa uticajnim i slavnim ljudima.

Jupiter sa zvezdama konstelacije Lava je jedna od najboljih kombinacija sa ovim sazvežđem. Jupiter će ovde dati veću mudrost ovoj snazi, čineći od svega smisao, pa će ovakve osobe imati najviše šanse da uspeju u onome što naume, bez da učestvuju u delu mita koji je vezan za pad.

Takođe možemo uočiti da je Mars na 19 stepenu Škorpiona na Kifa Borealis i vladar 4 (kako nas vide posle naše smrti) u trigonu sa Mesecom koji takođe vlada onim svetom i kućom smrti …

Mesec je u sekstilu sa Neptunom, vladarem 3 (ime) i povezan sa planetom na Kifi...

Opšti uticaj zvezde u povoljnoj postavci može dati neobično duboke umne sposobnosti, pa otuda i ljude koji su skloni da pravedno prosuđuju. Za razliku od nedovoljne vrednosti ili polovičnog znanja – koje predstavlja Južna Skala, Kifa Borealis predstavlja punu vrednost, odnosno potpuno znanje, pa otuda dolazi i određena mudrost. Ona može omogućiti i visok društveni položaj, a veruje se da je Kifa Borealis zaslužna i za sticanje besmrtnog imena.

Sami smo svedoci da je ime ove žene zaista besmrtno…

Фотографија: Eleanor Roosevelt (11.10. 1884. - 7.11. 1962.) je američki aktivistica za ljudska prava i diplomat, poznata po tome što je bila supruga predsjednika SAD Franklina Delana Roosevelta. Rođena je u bogatoj porodici ali je njena majka bila razočarana (Mesec kvinkus Asc) njome jer se nadala da će imati atraktivniju ćerku. Venera koja predstavlja lepotu natusa je u znaku svog pada u kvadratu sa sa Plutonom… Ipak, otac ju je obožavao (Sunce sekstil Asc) Nažalost bio je alkoholičar, Mars, vladar 4 u opoziciji sa Neptunom. U biografiji piše da je davao mnoga obećanja (Neptun) koja nije ispunjavao (Neptun kvadrat Jupiter, opozicija vladar 4, otac) Često je znao da je povede sa sobom u šetnju a onda bi je ostavljao ispred bara da ga čeka (Jupiter, vladar Asc sekstil Saturn/ čekati/ trigon Sunce /otac) dok se on ne napije. Majka je umrla u njenoj osmoj godini od difterije (vladar 10, majka u Devici, bolest, kvadrat Pluton, smrtna) otac je otišao u instituiciju za mentalne poremećaja zbog zavisnosti (Neptun, vladar očeve 12 a njene 3 u opziciji sa vladar 4, otac) Eleonor i njena braća otišli su da žive sa bakom po majci, majčina 10, njena 7. U 7 je Saturn, baka je bila vrlo stroga (Saturn) ali je decu veoma volela, Saturn trigon Sunce. Dve godine kasnije i njen otac je umro... Sa 15 godina baka ju je upisala na internat (Saturn sekstil Jupiter) u blizini Londona i tu se po prvi put u životu oseća prihvaćeno. Bila je veoma pametna (Merkur konjukcija Uran) Sa 19 godina vratila se u Njujork i tada je upoznala dalekog rođaka, Ruzvelta Franklina. Direktivni vladar Asc dolazi na 18 stepen Device i pravi polusekstil sa Suncem (muž) On je sa njom bio impresioniran... Ubrzo se je angažovala u humanitarnim poslovima (Merkur/Uran) radeći sa imigrantima i siromašnim stanovnicima grada. 1905 se je udala sa 21 godinom. Direktivni Jupiter ulazi u sekstil sa natalnim Mesecom (dom, porodica) a u to vreme i rađa prvo dete… Brak je bio turbulentan (Merkur, vladar 7 konjukcija Uran) Njihov brak je bio krunisan sa šestoro dece, ali se Eleanor od Franklina skoro razvela nakon što je saznala za njegove vanbračne veze. Na kraju su zbog dece i Franklinove bolesti te političkih ambicija odlučili ostati u braku. Kada je Franklin izabran za predsjednika, Eleanor Roosevelt je odlučila iskoristiti svoj položaj Prve dame da se aktivno uključi u politiku, i to s liberalnih pozicija. Zalagala se za prava američkih crnaca i njihovo pravno izjednačavanje s bijelcima,(Merkur/Uran trigon Neptun,obojeni) a za vrijeme drugog svjetskog rata se suprotstavila svom mužu kada je on naredio interniranje građana japanskog porijekla u logore. Merkur, vladar 7 preko dispozitora u kvadratu sa Plutonom… Nakon smrti muža bila je aktivna u politici Demokratske stranke, a godine 1961. ju je predsjednik Kennedy imenovao za ambasadoricu SAD u UN. Eleanor Roosevelt je bila poznata kao jedna od najboljih streličarki (Asc u Strelcu, Jupiter na Regulusu) svog vremena. O njenom životu, pogotovo privatnom, postoje razne legende, uključujući i njenu navodnu biseksualnost. Liberalno nastrojeni Amerikanci i feministkinje je smatraju jednom od svojih najvećih ikona. Bila je jedna od najcenjenijih žena u američkoj istoriji … Već na prvi pogled uočava se snažna pozicija Jupitera, vladara Asc u konjukciji sa Regulusom ... Konstelacija Lava je svakako simbol moći, statusa i cilja bilo čega … Iz njene biografije smo već izveli zaključak da je ovo bila moćna i uticajna žena. Takođe konstelacija Lava simboliše sve što je prvo i glavno a ona je sigurno bila i glavna i prva počevši od toga da je bila prva dama Amerike… Saturn podržava Jupitera na ovoj poziciji te osoba sa godinama postaje moćnija i uticajnija. Ugroženost planete koja se nalazi na ovim zvezdama od strane Saturna ukazuje na onaj deo mita u kome Lav može biti ubijen u pećini što ovde sigurno nije slučaj. Dok loša postavka od Marsa ili Plutona opisuje mogućnost povreda »sopstvenim oružjem«, a do toga dolazi ako osoba prekomerno demonstrira svoju snagu. Ugroženost od Neptuna svakako može ukazati na opasnost iza leđa, izdaju i slično. Sunce u Vagi a u trigonu sa Saturnom neće demonstrirati moć u prekomernoj dozi ali su se neke njene ideje, ideali, nade, želje i prijateljstva bivali okrenuti protiv nje jer je vladar 11 u kvadratu sa vladarem Asc a iz 11 dolazi i Mars ... Neptun u kvinkusu sa Suncem sigurno da opisuje muža koji je izdao, varao i sl... A u kvadratu sa ovom pozicijom i Jupiterom na Regulusu. Jupiter je i preko pozicije i dispozicije u dobrom aspektu sa Saturnom te ovde uočavamo koliko je to važno i koliko omogućava da osoba zadrži dobru poziciju u vremenu. Saturn vlada ličnim vrednostima te je svakako rukovođena ispravnim ličnim vrednostima... Saturna dispozitor vodi na mesto egzaltacije i konjukciju sa Uranom te se može reći da se osoba rukovodi principima jedinstva, nepristrasnosti, slobode, nezavisnosti i kosmopolitizma. I u trigon sa Plutonom koji daje moć, transformaciju i metamorfozu. Vrednosti kojima se rukovodi su već ispravne a preko dispozitora egzaltiraju i postaju moćne (Pluton) na širem planu... Stoga se može reći da je sa ovakvom pozicijom pobeđivala sebe, prevazilazila sebe, stalno napredovala te ,,Herkul nije mogao da je pobedi... ,, Dejstvo Regulusa je direktno srodno kombinaciji uticaja Jupitera i Marsa donoseći pobedu i uspeh, pa ukoliko su ove planete dobro postavljene, osoba postiže veliku uspeh. Pogledaćempo i Sunce koje vlada Lavom ... U 10 je kući, sa Sč te mora težiti ka ličnom ostvarenju ali ego nije jak jer je Sunce u Vagi slabo... U dobrom aspektu sa Saturnom osobi daje lakoću u ostvarenju planova, naročito kroz vreme. Osoba je organizovana a želja za vladanjem je oslabljena jer dobijeno na kvalitetu kroz plemenitost i humanost ali i kroz inteligenciju koja je sjajna. Regulus ima osobinu da osobu može da uzdigne daleko više od okoline u kojoj je rođena, naročito ako je na MC-u ili u konjunkciji sa vladarem Ascendenta. Što je i bio slučaj u ovom primeru. Regulus naročito naglašava uspeh u državnoj hijerahiji i često daje veze sa uticajnim i slavnim ljudima. Jupiter sa zvezdama konstelacije Lava je jedna od najboljih kombinacija sa ovim sazvežđem. Jupiter će ovde dati veću mudrost ovoj snazi, čineći od svega smisao, pa će ovakve osobe imati najviše šanse da uspeju u onome što naume, bez da učestvuju u delu mita koji je vezan za pad. Takođe možemo uočiti da je Mars na 19 stepenu Škorpiona na Kifa Borealis i vladar 4 (kako nas vide posle naše smrti) u trigonu sa Mesecom koji takođe vlada onim svetom i kućom smrti … Mesec je u sekstilu sa Neptunom, vladarem 3 (ime) i povezan sa planetom na Kifi... Opšti uticaj zvezde u povoljnoj postavci može dati neobično duboke umne sposobnosti, pa otuda i ljude koji su skloni da pravedno prosuđuju. Za razliku od nedovoljne vrednosti ili polovičnog znanja – koje predstavlja Južna Skala, Kifa Borealis predstavlja punu vrednost, odnosno potpuno znanje, pa otuda dolazi i određena mudrost. Ona može omogućiti i visok društveni položaj, a veruje se da je Kifa Borealis zaslužna i za sticanje besmrtnog imena. Sami smo svedoci da je ime ove žene zaista besmrtno…

Podeli na Facebook-u