Boje Koje Pozitivo Utiču Na Vas

Svaki astrološki znak ima svoju boju, koja mu pripada, pristoji i koja ga objašnjava. Saznajte zašto je teget namenjena Ribama, zlatna Lavovima, a crna Škorpiji.

CRVENA ZA VATRENOG OVNA Prema mitologiji i astronomiji, vaša boja je crvena. Vaš vladar, borbena planeta Mars, bojama krvi i vatre simbolično odslikava vašu vitalnost i energičnost. Odeća, nakit ili modni detalj u crvenoj boji ističu vašu strastvenost, dok je crna i tamnoplava potpuno gase.

ROZE ZA NAPETOG BIKA Roze je vaša boja. Ona popravlja raspoloženje i pomaže vam da se opustite. Osim roze, i svetlozelena ističe vašu nežnu, dobroćudnu prirodu. Tamnije nijanse zelene boje naglašavaju vašu iskonsku povezanost s prirodom i biljkama. Kada god možete, oko vrata stavite roze ili zelenu ešarpu koja će oterati depresiju i neraspoloženje. Izbegavajte crvenu, koja vas provocira na sukob.

ŽUTA ZA DETINJASTE BLIZANCE Slobodno možemo da kažemo da vašem nestalnom i promenljivom karakteru odgovaraju sve boje. I za koju kod da se odlučite, nećete pogrešiti. Ipak, kada imate problema s koncentracijom, tamnoplava će vam doneti smirenje, dok će vašu radoznalost i detinjasti karakter najbolje predstaviti žuta boja.

LJUBIČASTA ZA EMOTIVNOG BIKA Vašoj senzibilnoj prirodi odgovaraju sve nijanse ljubičaste. Ona vam donosi duhovni mir, pa bi bilo dobro da svakoga dana na sebi imate neki ljubičasti detalj. Tamnije nijanse ljubičaste naglašavaju sve vaše snažne emocije i pojačava intuiciju. Svetlije nijanse ljubičaste pozitivno utiču na vaše raspoloženje, pomažu da se otvorite i budete duhovitiji. Prija vam i plava boja. Ona ublažava vaše strahove, lupanje srca i normalizuje disanje.

ZLATNA ZA MOĆNOG LAVA Sazvežđu Lava pripada sunce, koje zauzima centralno mesto u svemiru. Zato vama odgovaraju sve upadljive boje koje vam pomažu da blistate i budete primećeni. Ipak, u paleti jarkih boja zlatna je najbliskija vašem karakteru. Ona verno oslikava vašu snagu i toplinu. Preko simbolike zlatne vi lako dolazite i do drugih simbola koje vam je priroda podarila. A to su zlato, sjaj, raskoš, reflektori, svetlo, dijamanti, medalje, pehari…

BRAON ZA SREMŽLJIVE DEVICE Vašoj mirnoj, blagoj i povučenoj prirodi najviše odgovaraju neupadljive boje. U svim braon nijansama imaćete više samopouzdanja i osećaćete se sigurnije. Boja meda savršeno ističe vašu poslovnost, dok ćete paniku, unutrašnji nemir i strepnju najlakše ublažiti zemljanim tonovima. Crvena boja vam donosi nemir i nesanicu.

PLAVA ZA NEODLUČNE VAGE Vi ste pravi zavisnici od boja i estetike. Ipak, najviše vam odgovara plava, koja simboliše vašu nežnu i neodlučnu prirodu. Tamne boje negativno utiču na vaše raspoloženje, a bela budi vašu lenjost. Kada birate odeću, nakit ili dekor za vaš dom, nikako ne preskačite nežne tonove plave i crvene. U ovim bojama bićete kreativniji nego inače, a izgledaćete zanosno.

CRNA ZA MISTIČNE ŠKORPIJE Najbolje se osećate u tamnim bojama. Mistična priroda vašeg znaka vezana je za crnu boju, za koju se slobodno može reći da je vaš zaštitni znak. Osim toga, vama sjajno odgovara i ljubičasta, koja naglašava vašu eleganciju i stil. Izbegavajte svetle boje jer one gase vašu strast i uspavljuju vašu snažnu energiju.

MARINPLAVA ZA NEMIRNE STRELCE Vašem vedrom duhu odgovaraju sve boje. Ipak, marinplava vas smiruje i uliva vam dodatnu sigurnost. Boja lavande i ljubičice na vas deluju dvojako – smirujuće i podsticajno. Ljubičasta u vama budi želju za putovanjima, pozitivno utiče na intelekt i inspiraciju. Modni detalji u crvenoj boji izoštriće vašu duhovitost, dok će vas crna potpuno sputati.

ZELENA ZA NAPETOG JARCA Ozbiljnost vašeg sazvežđa predstavljena je zelenom bojom. Sve njene nijanse ističu vašu stabilnost, nepromenljivost karaktera, kao i klasičnu eleganciju. Prija vam i crna, a žuta vas leči od depresije i poboljšava komunikaciju.

TIRKIZNA ZA HRABRU VODOLIJU Vi volite da eksperimentišete s bojama. Ipak, tirkizna je osnovna boja koja podstiče vaš lucidan um, inspiriše vas i budi kreativnost. Vaše ćudljivo raspoloženje pogoršavaju sumorne boje, koje negativno utiču i na cirkulaciju. Ne dvoumite se i uvek birajte tople boje.

TEGET ZA ĆUDLJIVE RIBE Teget je osnovna boja vašeg vodenog sazvežđa. U njoj pronalazite inspiraciju, ona vas štiti od spoljašnjeg sveta, pomaže vam da ostanete nevidljivi. Svoje emocije najbolje ćete prikazati tamnijim bojama, dok će vas srebrna najviše inspirisati na intelektualnom nivou. Unutrašnji nemir pogoršavaju crvena i narandžasta, dok zelena smiruje vaše nerve i ublažava nesanicu.

Podeli na Facebook-u