Planete I Boje

Boje vrše snažan uticaj na psihu . Svaka planeta i znak ima i svoju boju .Postoje različita mišljenja o povezanosti boja znaka i planete ovo je jedan od mogućih sistema

SUNCE - JARKO NARANDŽASTA

Boja koja regeneriše osnažuje . Najtoplija i najpozitivnija boja .Opisuje ravnotežu između želja i mogućnosti.Pozitivno utiče na svest ,obilje , sreću i sexualnost. Tu se sjedinjuju različitosti. Pazite ova boja budi apetit!

MESEC -BELA

Bela boja možda nije dobar izraz jer opisuje stanje čistote i apsolutnog svetla. reflektuje osećanja - popustljivost , razumevanje prihvatanje . Nežna mirna. Sa dozom zelenog intuitivna , emotivno nestabilna ,tužna introspektivna odnosno inertna prema spoljašnjem svetu. Opisuje ženske principe.

MERKUR -ŽUTA

Sa malo natanžaste. Oslikava mentalnu aktivnost izraženu opcionalnost .To je boja otovrenosti i mladosti ,komunikacije ,živosti ,vedrine okrenuta životu i pozitivnom .Ako ste melanholični okružite se žutim.

VENERA - ZELENA

Stavlja naglasak na spokojnost , mekoću budi osećaj pripadnosti, , zadovoljstva i mira. Boja prirode večnog života, plodnosti ,mudrosti i nade. Pasivna ,senzulana , ženska . Ako hoćete nekod da zavedete ili da probudite ženstvenost odenite se u zeleno.

MARS - CRVENA

Aktivna agresivna ratnička .Daje impuls žestine ,greje intezivira .Budi animalno u nama instikte ,nagone ,više muške . Sa njom smo stalno aktivni ,kolerična. Nervozni ljudi ne bi trebali da je nose, samo će naglasiti njihov koleričan temperament.

JUPITER-MORKO PLAVA

Ova boja vodi nas u beskonačno , spiritualna boja .Doprinosi mentalnoj sigurnosti i smirenosti.Ovo je boja vere i religije ,lojalnosti tradicije .Pre svega višeg nivoa harmonije . Po statistici najpoželjnija boja .Zovu je još i kraljevska boja.

SATURN -CRNA I BRAON

Ona uopšte ne reflektuje svetlost. Ograničava, teška boja rada i materije ,trpljenja .Boja realnosti , boja protesta ,presude, odricanja i izolacije. Ovde su vreme i smrt kraj. Ovde su pesimizam i tama . Boja koja ograničava i usporava. Stvara osećaj teškoće.

URAN -SVETLO PLAVA

Humana boja koja stvara osećaj prijateljstva .Boja koja odlazi u snove ,teži natprirodnom i bezbrižnom .Predstavlja naše podsvesno.Boja misli i boja mašte.Boja velikih razdaljina.Proširuje prostvor i otvara beskonačnu perspektivu.

NEPTUN - LJUBICASTA

Boja koja sve zna , nestabilna kontradiktorna boja .Ovo je boja misterije ,čudnih uticaja , melanholije ,strpljenja kajanja i svetosti .Boja dubokog nerazumljivog, boja magije .Boja koja ima izuzetno veliki uticaj na psihu.

Podeli na Facebook-u