PRONALAŽENJE TAČKE RAVNOTEŽE

Jedan od načina za prevazilaženje karme jeste nalaženje tačke ravnoteže u horoskopu kroz koju natus treba da se ispoljava i da se manifestuje.

Ova tačka se izračunava a za natusa je važno da ispuni potrebu koja je ukazana ovom tačkom kroz znak u kome se nalazi, kuću u koju pada, planetu sa kojom je u konjukciji (ako ima planetu u konjukciji) stepen na kome se nalazi i kroz vladara znaka kao dispozitora ove tačke. Ili pak u simbolici fiksne zvezde ako je tačka u egzaktnoj konjukciji.

Kroz ovu tačku u kojoj su integrisane sve planete je put za oslobođenje, TO JE ONO ŠTO NATUS TREBA DA RADI DA BI OŽIVEO OVU RAVNOTEŽU. Ako se energija usmerava kroz simboliku onoga što je u ovoj tački ostvaruje se ravnoteža koja je neophodna da bi se ispunila misija ili zadatak za ovaj život.

Ukoliko je tačka ravnoteže u konjukciji sa malefičnom planetom to znači da je naša duša izabrala teži put ali isto tako i da treba da naučimo da PRIHVATAMO , da prihvatamo teškoće kroz okolnosti ili ljude u datoj simbolici ove planete jer je to put da se oslobodimo od karme koja nas opterećuje. Što više lakoće u sve unesemo to je sigurniji put ka bržem oslobađanju...

I samo bivstovanje i bavljenje onim što simboliše znak,kuća i vladar znaka nas uravnotežuje. Ovim se podiže energija a energija je neophodna da bi mogli imati uvide i nlaziti dalji put za evoluciju duše.

Np. osoba koja ima tačku ravnoteže na 11 stepeni Škorpiona sasvim sigurno će se uravnotežiti proučavanjem astrologije, bavljenjem astrologijom ... Ali će i naći put da se oslobodi i prevaziđe sve što je sputava i opterećuje UPRAVO KROZ ASTROLOGIJU...

text je pisala Tanja Joksimović Astrolog Astrološkog Centra

Podeli na Facebook-u