Jupiter U Raku Saturn U Škorpiji Neptun U Ribama Vodena Harmonija

Jupiter U Raku Saturn U Škorpiji Neptun U Ribama  Vodena Harmonija

Veliki vodeni trigon u julu 2013 godine je astrološki događaj godine! On ima izgled pravilnog jednakostraničnog trougla koji formiraju tri planete u vodenim znacima: Jupiter u Raku, Saturn u Škorpiji i Neptun u Ribama. Ovi povoljni aspekti (trigoni) stvaraju uravnotežen i skladan spoj planetarnih energija, čineći veliki trigon najpoželjnijom astrološkom konfiguracijom. Ovo je dobra vest i Veliki vodeni trigon zaslužuje optimistička tumačenja u prognozama koje daju astrolozi širom sveta.

Veliki vodeni trigon se smatra veoma povoljnim aspektom u natalnoj karti, pokazuje veliki talenat i kreativni potencijal, nešto čime možete impresionirati svoje prijatelje. Većina astrologa ipak pristupa ovom aspektu potpuno realno podsećajući vlasnike koji u svojoj karti prepoznaju veliki trigon, da njegov sjajan ugled nije garancija za slavu i bogatstvo. Bez neke motivacije koju bi podstakli izazovni aspekati, potencijali se nikada ne bi mogli realizovati. Usled udobnog položaja ovaj trio planeta na nas može uticati da se pomalu uljuljakamo, pa bi nam bilo kakav savet kako da ostvarimo svoje potencijale delovao suvišan.

Nema razloga da mislimo da će ovaj Veliki vodeni trigon jula 2013 biti isuviše lenj da bi dozvolio mediokritet. U ovom trenutku Jupiter, Saturn i Neptun su veliki igrači, i svaki od njih ima mogućnost da vas izaziva i stimuliše. Postoji i važan uticaj Urana u kvadratu sa Plutonom, a ovaj savršen raspored planeta u Velikom vodenom trigonu sam po sebi daje značajan razlog za optimizam.

Ukupan orbis ovog Velikog trigona će biti od 13. do 24. Jula jedan stepen. Veliki trigon između Jupitera, Saturna i Neptuna je postojao u februaru 1967, ali je ukupan orbis bio tri stepena samo dva dana. Poslednji put ove planete su napravile ovakav simetričan trougao pre više od 1700 godina; 9. maja 279 ove planete su napravile egzaktan trigon sa ukupnim orbisom od 13 minuta a 17 jula 2013 njihov ukupan orbis će biti 4 minuta. Ovo nam govori da će u narednih nekoliko nedelja ovaj aspekt doneti najjaču planetarnu energiju do sada.

Koliko god nas astrologe fascinira ova prelepa geometrija planetarnog rasporeda, vas će verovatno više zainteresovani šta ovaj Veliki vodeni trigon zapravo znači za vas. Ovog jula, možete pretvoriti svoje snove u stvarnost, za ovaj Veliki vodeni trigon možemo slobodno reći da je hvatač snova. Osobe iz prve dekade (od 20. do 1. u mesecu) u svakom znaku imaju prednost u startu, a ostalima će možda biti malo teže. Međutim i oni mogu uz pomoć Jupitera ostvariti svoju sreću, kroz realnu Saturnovsku manifestaciju naših Neptunovskih vizijama.

Ako se osećate obeshrabreni zbog nekog teškog tranzitnog aspekta jedne od ovih planeta, bar jedna od ostalih će biti na vašoj strani. One pozitivno utiču jedna na druge, svaka svesna svog pojačanog uticaja i značaja. Čak i ako Saturn, vladar reda i discipline, može da se malo opusti pod uticajem Jupitera i Neptuna, ovo je pravo vreme da prevaziđemo ličnu nesigurnost i preuzmemo rizik. Mars će nam dati nalet adrenalina i posebnu hrabrost kada bude bio u konjukciji sa Jupiterom od 20. do 24. jula. Nemojte razmišljati o detaljima ili se dvoumiti o svojim postupcima, ovde je osnovna osobina Marsa delovanje.

8. jula mlad Mesec je u velikom stilu najavio dolazak Velikog vodenog trigona 2013. 22 jula dobijate ulaznicu za veliku utakmicu koja je pred vama i u kojoj nemate šta da izgubite. Pun mesec će nam omogućiti da intuituvno i punim srcem prepoznate i uhvatite svoje snove, koji se pod ovim aspektom mogu i ostvariti. Svakako se može desiti da ostanete praznih šaka ali u svakom slučaju vredi pokušati. Nemojte propustiti ovaj veliki događaj i budite lovac na svoje snove koji se mogu i realizovati.

Podeli na Facebook-u