Bik je strog, blizanci dinamični: koji je horoskopski znak vašeg šefa?

Dok Ribe kao šefovi imaju problema s raspoređivanjem novca, Škorpija i Devica će najlakše nadmuriti zaposlene, Ovan je usmeren na cilj, a Rak je pun pogodak.. Bik je strog, Blizanci dinamični: koji je horoskopski znak vašeg šefa? Dok Ribe kao šefovi imaju problema s raspoređivanjem novca, Škorpija i Devica će najlakše nadmuriti zaposlene, Ovan je usmeren na cilj, a Rak je pun pogodak...

Bik je strog, blizanci dinamični: koji je horoskopski znak vašeg šefa?

Ovan

Ovan ima crtu vođe u sebi i lako predstavlja autoritet. Vrline su mu dinamičnost, elan i kreativnost, ali problem često predstavljaju njegova tvrdoglavost, promene raspoloženja i razdražljivost.

Pripadnici ovog znaka su u svojim zahtevima vrlo jasni, a iako podstiču zaposlene da daju najbolje od sebe, svojim nepromišljenim izjavama mogu da ih ponize i povrede. Za one koji su im slični su odlični šefovi, ali nešto povučenijim radnicima su noćna mora.

Bik

Bika doživljavaju kao vrlo strogog šefa koji jasno ističe svoju nadređenu ulogu, ali on to ne radi iz snobizma, već zato što zaista veruje u hijerarhiju. Preziru neradnike, ali će ceniti "mangupe" na poslu koji znaju da se našale, sve dok imaju dobre ideje i obavljaju ono za šta su plaćeni.

Vrline su im stabilnost, predvidljiva očekivanja i briga za radnike, a mane nefleksibilnost i ubeđenje da sve znaju najbolje.

Blizanci

Pripadnici ovog znaka su kao šefovi jako loše organizovani, iako su vrlo sposobni. Oni zapravo ne vole svoju ulogu vođe jer im se ne sviđa činjenica da imaju toliku odgovornost. S radnicima će često uspostaviti bliske odnose i pozivaće ih na piće posle posla, ali one koji im se ne svide na prvu loptu lako mogu da zlostavljaju pasivnom agresijom.

Vrlina im je što vole dinamiku, cene nove ideje i uvek su spremni na razgovor, a mane su im nervoza i površnost.

Rak

Kao šef, pripadnik ovog znaka često je omiljen u svom radnom kolektivu, što je prilično neobično za nadređenog. Oni ne vole konflikte i trude se da sve reše na miran način, a ponekada će zbog toga odraditi i posao podređenog, što bi oni koji su ispod njih mogli da iskorištavaju.

Žele da budu prijatelji s radnicima, pa slušaju i njihove probleme... Vrlina im je što su jednostavni i miroljubivi, a mana što su naivni i lako upadaju u spletke.

Lav

Lav od samog početka zaposlenja teži šefovskoj poziciji, a na tom putu se služi raznim lukavstvima poput zbližavanja s ljudima za koje zna da će mu koristiti i sličnim taktikama. Kao šefovi se trude da budu pravedni i bore se za svoje radnike, koje će pomno birati i nemilosrdno obučavati.

Cene trud i marljivost, ali postaju zli ako se osećaju ugroženo - prezentovaće tuđe ideje kao svoje da bi dobili zasluge. Mana im je želja za moći, a vrlina pronicljivost i borba za radnika.

Škorpija

Škorpija je kao šef najčešće ozbiljan, nastupa dominantno iako se trudi da izgleda kao prijatelj zaposlenih. Postavljaju izuzetno visoke ciljeve i očekuju da se oni bez teškoća ispune, mada ni sami ne shvataju obim posla koji zadaju...

izvor LOVESENSA.RS

Podeli na Facebook-u