Astrologija otkriva: da li ste čuvar tradicije, propovednik, hodočasnik ili intuitivno produhovljeni

Na osnovu vašeg astrološkog znaka i životne energije, evo šta se može zaključiti o tome verujete li u nevidljivo i šta za vas predstavlja duhovnost...

Astrologija otkriva: da li ste čuvar tradicije, propovednik, hodočasnik ili intuitivno produhovljeni

Duhovnost se često vezuje za religiju, ali obuhvata i druge duhovne prakse. Ona je unutrašnji put na kojem tražimo odgovore, nadajući se da ćemo osetiti povezanost sa nečim većim od nas samih. To je povezanost sa isceljujućim i sveobuhvatnim energijama koje nazivamo različitim imenima i tražimo ih na različite načine.

U njih verujemo u većoj ili manjoj meri, a daju svrhu našem postojanju, razlog da radimo, da se borimo, da učimo i da istrajemo u svemu tome. Duhovnost nam pomaže da se snađemo u životu i predstavlja naše nadahnuće.

Astrologija je takođe jedan od mnogih puteva duhovne potrage. Ona nam pomaže da učimo o sebi i da prepoznamo svoje mogućnosti. Zanimljivo je da se u natalnoj karti ne može očitati da li je o ženi ili muškarcu. U očima astrologije, svi smo ravnopravna bića satkana od energije i svi tražimo pravi put da se ostvarimo.

Čuvari tradicije: Bik, Devica i Jarac

Pripadnici zemljanih znakova se osećaju sigurno kada imaju posla sa vidljivim svetom. Odlični su posmatrači, vrlo precizno zapažaju promene i zakonitosti na koje se mogu osloniti u svetu oko sebe. Svesni su da ipak postoje stvari koje bi se mogle nazvati čudima. Najjednostavniji način doživljavanja tog čuda jeste doživljavanje lepote prirode i njenih preobražaja. U snazi prirode oni doživljavaju duboku misteriju života koja budi veliku znatiželju.

Iako ih svet nevidljivih sila ponekad zbunjuje i čini nesigurnim, oprezno će ispitivati područje duhovnnosti. Jarac je najznatiželjniji, Bik najoprezniji, a Devica najsumnjičavija.. Budući da vole izvesnost, često će njihova duhovna potreba ići putem tradicionalne religije. Ponekad će otići u drugu krajnost i potpuno odbaciti mogućnost da postoji bilo šta više od onoga što je ovde i sada.

Pripadnici zemljanih znakova se najlakše snalaze u duhovnim disciplinama koje ne gube čvrsto uporište u materijalnom. Rado će prihvatiti svaki put duhovnosti koji pokazuje stvarne učinke na telo i duh. Jedna od takvih disciplina je joga. Zemljani znakovi vole rituale i pravila. Tačno određeni, uvek jednaki postupci duhovne prakse na simboličkom nivou mnogo im znače. Čini im se da kontrolišući vidljivi svet mogu makar malo kontrolisati i onaj skriveni.

Propovednici: Blizanci, Vaga i Vodolija

Želja za znanjem podstaći će pripadnike vazdušnih znakova da istražuju duhovnost. Otvoreni su za mogućnosti da postoje skrivene sile i nevidljiva blaga unutrašnjeg sveta koja donose svrhu životu. Ipak, vazdušni znakovi žele da shvate, razumeju i dobiju odgovore na svoja pitanja. Na putu duhovnosti to nije uvek moguće dobiti. Mnogo se toga mora jednostavno prihvatiti, osetiti srcem i zaobići znatiželjani neretko skeptičan um.

Vazdušnim znakovima to nije lako, pa će njihova srca osvojiti pravi odgovori i sigurnost znanja. Oni svoj duhovni put pronalaze u idejama koje prevazilaze materijalno, a pritom ne moraju da prihvate verovanje u božansko i natprirodno. Rado će usvojiti svaki precizno određen sistem koji im deluje kao celovit i smislen. Tu se mogu naći formalne religije, ali češće će njivov duhovni put biti alternativan.

Vazdušne znakove nosi snaga ličnih uverenja u kojima su precizni i istrajni. S velikim žarom će zastupati svoje ideje i rado ih deliti sa drugima. Često će na svom duhovnom putu pokazati propovedničke sklonosti i nastojati da sa drugima podele istine koje su otkrili.

Za Vodolije put duhovnosti može podrazumevati različite discipline, od astrologije ili makrobiotike do kvantne fizike. Blizanci će iskušavati sve i svašta dok ne pronađu pravu disciplinu. Vage se mogu pronaći u humanim idejama o toleranciji, skladu, brizi o drugima, praštanju, odgovornosti ili možda ekologiji.

http://www.lovesensa.rs/

Podeli na Facebook-u